Danske designerlamper til dit hjem

Smukke designlamper er en vigtig del af indretningen i ethvert hjem. De kan skabe en hyggelig atmosfære og er med til at sætte prikken over i’et på indretningen i mange rum.

Der er mange unikke danske designerlamper på markedet, og det kan være svært at vælge den helt rigtige. Med lidt research og inspiration, kan du få et overblik, der hjælper dig med at vælge

I denne artikel kommer vi omkring nogle af de mest populære danske designerlamper, så du hurtigere kan sætte jagten ind på din favorit og finde den brugt på tilbud.

Smuk belysning fra tre stærke brands

Uanset om du er på udkig efter en bordlampe, væglampe, gulvlampe eller loftlampe, så er der masser af danske designere, der gennem tiden har skabt nogle af de mest ikoniske lamper. Mange af disse lamper er stadig i produktion, og det er muligt at få dem i både moderne og klassiske udgaver.

Nogle af de mest kendte danske designere af lamper Verner Panton, Poul Henningsen og Arne Jacobsen. Vi gennemgår deres tre mest populære modeller gennem tiden.

Tre ikoniske lamper fra PH

Poul Henningsen har designet nogle af verdens bedst kendte og mest solgte lamper, som stadig er i produktion i dag. Disse lamper er særligt kendte for deres unikke og sofistikerede design, der har holdt dem populære i årtier.

1. PH 5 pendel

Er du til hyggelig belysning over spisebordet, så er en PH 5 lampe et oplagt valg. Denne lampe er designet med tre farvede ringe, der ikke blænder, men giver et behageligt og diffust lys.

2. PH koglen

PH Koglen er kendetegnet ved sit smukke grankogle-design og er én af Poul Henningsens mest populære lamper. Det er en meget holdbar lampe, som er kendt for at udvikle en unik patina over tid.

Internationalt kendes den som PH Artichoke, og lampen har medvirket til at give Poul Henningsen sin status som internationalt designikon.

3. PH 2/1 bordlampe

PH 2/1 bordlampen er en klassisk og elegant lampe, der passer ind i ethvert hjem. Den giver et behageligt og diffust lys, der er perfekt til aftenhygge.

Den fås i mange forskellige farver og materialer, så der er helt sikkert en, der passer til netop dit hjem.

Tre stilrene lamper fra Arne Jacobsen

Arne Jacobsen (1902-1971) er en af Danmarks mest kendte designere. Han er især kendt for sine lamper, stoler og borde. Arne Jacobsen begyndte sin karriere som arkitekt, men hans interesse for design af møbler og lamper førte ham hurtigt ind i denne verden.

1. AJ bordlampe

AJ bordlampen er en klassisk lampe, der stadig er lige så populær i dag, som da den blev produceret i 1960’erne.

Med sit enkle design og skarpe linjer er denne lampe skabt til et elegant udsmykket skrivebord.

2. AJ Bellevue

Serien af Bellevue lamper fås som gulv-, væg- og bordlampe og er endnu et unikt design af Arne Jacobsens.

Med sine karakteristiske runde former og bløde linjer skaber lampen en hyggelig og afslappet atmosfære.

3. Royal Pendel

Royal Pendel er en ofte overset model, der er designet til at hænge over et spisebord. Royal Pendel giver et meget direkte og kraftigt lys ned på bordet, mens lamellerne i toppen af lampen sørger for et blødt og diffust lys ud i rummet.

Verner Panton Flowerpot bordlampe i sølv i vindueskarm

Tre futuristiske lamper fra Verner Panton

1. VP Globe

VP Globe er en af Verner Pantons mest ikoniske designs. Lampen har et klassisk kugleformet design i akryl, der giver et blødt og kunstfærdigt lys.

Det er primært en dekorativ lampe, der ikke giver et kraftigt retningsbestemt lys. Bruger man lampen i spisestuen, bør man derfor supplere med en anden lampe, der giver et mere direkte lys ned på bordet.

2. Flowerpot

Flowerpot har et karakteristisk blomsterformet design og fås i mange farver, hvilket gør lampen utrolig alsidig.

Den passer ind i de fleste hjem og tilfører indretningen noget liv, farve og ikke mindst et unikt design.

3. Panthella gulvlampe

Denne lampe blev designet af Verner Panton i 1971 og har et rundt og organisk design. Det er én af de mest eksklusive gulvlampe på markedet, som nu i årtier har nydt en stor popularitet.

Panthella gulvlampen fås også brugt, men vær opmærksom på eventuelle forfalskninger, der florerer på markedet.

Opsummering

Der findes mange ikoniske danske designerlamper, der kan pryde din bolig og din indretning. Vi har gennemgået nogle af de mest klassiske og kendte, men der findes selvfølgelig mange flere.

Vi ønsker dig god fornøjelse på din videre jagt efter en elegant, dansk designerlamper til dit hjem.

Leave a comment