Gør din altan lækker og indbydende 

Hvis du bor i byen, har du formentlig en altan – eller også planlægger du at få en. Med en række simple tiltag kan du forvandle din snuskede altan til en udendørs oase.

En pladsoptimeret og stil-opgraderet altan kræver blot, at man arbejder med de kort, man har fået tildelt!

Tag din altan til næste niveau af “Wow, flot altan”

Ja, i den perfekte verden havde du en lang, lækker altan med masser af siddepladser. I realiteten har du formentlig kun plads til en enkelt stol, men hey – du skal ikke holde sølvbryllup i din lejlighed alligevel.

Du kan nemt smide et par fede, pladsvenlige altanstole ud fra IKEA, der kan klappes samen efter brug. 

For nogle vil det være en anstrengelse blot at få én stol derud. I det tilfælde skal man få anskaffet sig nogle udendørs puder eller stolebetræk og få lagt dem oven på eksisterende flader eller afsatser. 

Fremtidens varmere sommermåneder får allerede flere til at investere i klimaanlæg, der som bekendt skal installeres med en praktisk, men grim blæserboks.

En trækasse henover med en hynde på og bum – så har man en fin siddeplads og har slået to fluer med et smæk.

Få altanen lyst ordentligt op

Okay, vi kender alle sammen typen, der plastrer altanen til med et lysinferno, der kan lyse både egen stue og naboens soveværelse op.

Selvom der ikke er noget i vejen for at udsmykke sin altan som et juletræ, kan man også gå mere nuanceret til værks. Uanset din vibe, så er stemningslys helt essentielt for at få altanen til at føles som en lille oase.

Man kan lave lysinstallationer, hvor lyskæder løber gennem planter eller sætte elektriske lysfakler op, som skaber stemning helt inde i stuen.

Endelig er lanterner med levende lys en no-brainer. Elektrisk lys har stadig svært ved at hamle op med det organiske skær fra rigtige lys.

Find din egen stil, og få skabt en stemning, der inviterer til lange samtaler i sommerens varme aftenluft.

Gro en lille jungle

Seriøst, hvordan skulle man kunne bygge en udendørs oasis uden af gro en latterlig mængde planter. Vi snakker “Tarzan kommer svingende i en lian fra din altan”-mængde!

Til at starte med kan du fylde al tilbageværende gulvplads med potteplanter. Potteplanter er nu blevet så populære, at der nærmest er uanede muligheder. Køb gerne efter det farvetema, du har skabt med pudeindretningen.

Med mindre du er den heldige indehaver af den øverste altan uden overbo, bør du undersøge muligheden for hængeplanter og planter fra vinranke-familien.

Disse muligheder er ikke udelukket, bare fordi man er lejer, folkens! Der er masser af muligheder for at udnytte disse hængeplanter uden at beskadige ejendommen.

For dem, der ikke selv har grønne fingre, findes der virksomheder, der leverer færdigplantede altankasser lige til døren. Du indretter din altankasse online med dine foretrukne planter og trykker bestil – så klarer de resten.

Altanen – dit nye yndlingsted

Så snart du har smidt ordentlige siddepladser, lys og planter ind i puljen, så burde du have en seriøst opgraderet altan til rådighed.

Disse tre elementer er helt centrale for at skabe den udendørs oase, der er så tiltrængt, når man bor i byen og ikke bare åbner skydedørene til en terrasse – god fornøjelse med at gøre altanen til dit nye yndlingssted!

Artiklens billede: Artur Aleksanian / Unsplash.com

Leave a comment